Sănătate

Maraton de vaccinare împotriva Covid-19 la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, de Ziua Armatei

Clujenii se vor putea vaccina fără programare în perioada 25-26 octombrie, la Spitalul Militar „Dr. Constantin Papilian” cu ocazia Zilei Armatei Române.

 

 


Un maraton de vaccinare se va organiza în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 25 octombrie, ora 08:00-26 octombrie, ora 20:00, sub deviza „Împreună pentru viaţă, Împreună pentru viitor!” cu prilejul Zilei Armatei Române.

„În sprijinul efortului național privind combaterea COVID-19, în perioada 25 octombrie 2021, ora 08.00 - 26 octombrie, ora 20.00, cu prilejul Zilei Armatei României, în Centrul de vaccinare din ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Militar de Urgență «Dr. Constantin Papilian» Cluj-Napoca se organizează un maraton al vaccinării, cu program non-stop și fără a fi nevoie de o programare prealabilă.


Vă așteptăm în număr cât mai mare la vaccinare, aceasta fiind cea sigură și mai rapidă metodă pentru a reveni la o viață normală”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

Vaccinarea, principalul mod de protecție

Boala COVID poate îmbrăca forme severe și poate curma multe vieți. Vaccinarea este principala modalitate de a vă proteja, iar în cazul infectării, de a face o formă mai ușoară de boală.


„Singura contraindicație reală a vaccinării este șocul anafilactic. Alte boli, pot eventual amâna vaccinarea. Ca reacții adverse, cea mai de temut este miocardita, dar din 8 milioane de doze administrate în România s-au înregistrat 5 cazuri, adică un risc extrem de mic, de 5 ori mai mic decât riscul de a face și miocardita în timpul bolii COVID.

Există suficiente studii care arată efectul bun al vaccinului și asupra femeilor însărcinate. De asemenea, se recomandă vaccinarea și în timpul alăptării.


Folosirea de peste 9 luni a vaccinurilor anti-COVID a dus la colectarea informațiilor care să arate siguranța în administrare și incontestabilul efect de protecție față de forme grave, spitalizare și deces”, a transmis colonel medic Simona Costin, director medical și epidemiolog.

 


CITEȘTE ȘI

STUDIU CNCAV: Vaccinarea împotriva COVID-19 a redus de peste 20 de ori riscul de deces și de 10 ori cel de spitalizare

Ultimele Stiri
abonare newsletter