Sănătate

Cluj-Napoca a depășit pragul de 9 cazuri de Covid-19 la mie. Risc mare de îmbolnăvire pentru clujeni

Municipiul Cluj-Napoca a depășit pragul de 9 cazuri de infectare cu Covid-19 la 1.000 de locuitori, potrivit datelor publicate de DSP Cluj.

 

Rata incidenței cazurilor de Covid-19 este într-o continuă creștere, accelerată, care nu pare să se oprească prea curând. În ultima săptămână au existat salturi imense. 


 

De la incidența 7, în doar câteva zile Cluj-Napoca a depășit 9 cazuri de Covid-19 la 1.000 de locuitori. În prezent, rata de infectare este de 9,11. 


De joi, 7 octombrie, în municipiu s-a impus carantina de noapte pentru fiecare zi din săptămână, pe fondul creșterii numărului cazului de Covid-19 și depășirii incidenței de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

Astfel, persoanele nevaccinate împotriva Covid-19 nu mai au voie pe stradă după ora 20:00. Persoanele vaccinate și trecute prin boală, nu și cele testate negativ, fac parte din lista excepțiilor la această regulă. 


Masca, obligatorie în spații deschise în Cluj-Napoca. Excepții

Din cauza incidenței ridicate, în Cluj-Napoca oamenii trebuie să poarte masca de protecție în spații deschise, cu anumite excepții: 

„Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat (activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.


Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.

Menționăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc”, potrivit lui Raed Arafat.


Foto: Digi24

CITEȘTE ȘI:

Masca devine OBLIGATORIE pe stradă unde incidența e mai mare de 6 la mie

 

VIDEO. Intervenție SMURD la un caz de Covid-19 în Cluj-Napoca. Chinul prin care trece o femeie cu formă gravă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter