Sănătate

De astăzi începe vaccinarea cu a 3-a doză anti-COVID-19! Tot ce trebuie să știi înainte de imunizare

Românii se pot vaccina de astăzi cu a 3-a doză în cazul în care au trecut cel puțin șase luni de la a doua două de ser administrat.

Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei și membru al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a prezentat toate detaliile despre imunizarea cu a 3-a doză de vaccin.

De astăzi, 28 septembrie, toți cei care au împlinit șase luni de la administrarea rapelului se pot vaccina din nou. Doza a 3-a va fi administrată tuturor care doresc, fără să se mai țină cont de categoria din care faci parte.


Doza 3 poate fi administrată în orice centru de vaccinare unde sunt administrate vaccinuri Pfizer și Moderna sau în cabinetele medicilor de familie care au primit aceste vaccinuri.

Te poți vaccina în orice centru cu doza a 3-a

Vaccinarea cu doza a 3-a se poate face în orice centru de vaccinare în care există doze de Pfizer sau Moderna.


Doza a 3-a de vaccin se face pe baza tehnologiei ARN mesager, produs de Pfizer-BioNTech sau Moderna, inclusiv în cazul celor vaccinați inițial cu AstraZeneca. Persoanele imunizate cu Johson&Johnson nu au nevoie momentan de o nouă doză.

Doza a 3-a de vaccin fără programare

Românii care vor să se vaccineze o pot face la orice centru de imunizare cu programare, o pot face fără programare la cel mai apropiat centru de vaccinare sau pot suna la medicul de familie pentru o programare la cabinet.


Copii care au împlinit cel puțin 16 ani și au 6 luni de la a doua doză de vaccin pot și ei să facă a 3-a doză de vaccin

Ultimele Stiri
abonare newsletter