Sănătate

Copilul primului ambulanțier mort de Covid, bătaia de joc a autorităților! Ungureanu: „Trebuia să primească ajutor!”

Copilul primului ambulanțier care a murit de Covid-19 în pandemie este ignorat constant de Ministerul Sănătății, deși ar trebui să primească ajutor financiar. Emanuel Ungureanu cere demisia celor responsabili.

 

Fostul deputat de Cluj Emanuel Ungureanu cere demisia unor funcționari din Ministerul Sănătății, după ce spune că aceștia și-au bătut joc de copilul primului ambulanțier care a murit de Covid-19.


 

Deși Cristina, fiica ambulanțierului mort, trebuia să primească sprijin financiar din partea statului, tânăra a fost pusă pe drumuri și ignorată.


„Demisia! V-ați bătut joc de Cristina. Plecați!

De luni de zile, statul român prin funcționari din Ministerul Sănătății își bate joc de urmașii personalului medico-sanitar decedat în lupta anti-Covid 19. În totală bătaie de joc, Cristina Stupiuc copilul primului ambulanțier din România care a decedat în urma infectării cu Sars-Cov 2, în primul val al pandemiei, este purtată pe drumuri de Ministerul Sănătății.


Încă din luna mai a anului 2020,  prin Legea 56/ 2020 copiii personalului decedat în urma luptei anti-Covid ar fi trebuit să primească un ajutor financiar suplimentar, ca o recunoaștere a meritului sacrificiului părinților lor decedați în prima linie. Cristian Stupiuc a murit în 7 aprilie 2020 în focarul de la Suceava. Din luna mai a anului 2020 fiica lui Cristina luptă pentru drepturile ei consfințite prin lege.(foto 2, 3). Doar că Ministerul Sănătății nu respectă legea, nu a făcut norme de aplicare și nici nu a găsit sursa de finanțare pentru acești copii rămași fără sprijin.

Priviți răspunsul obraznic venit din partea doamnei Director Magda Ciobanu, director al Direcției de Asistență Medicală și a doamnei director Grigore, purtătoare de cuvânt, ambele funcționare în Ministerul Sănătății.(foto 1) Practic, prin răspunsul atașat, Ministerul Sănătății ridică din umeri și ii transmite Cristinei Ungurianu că legea Legea 56 / 2020 promulgată de președintele țării încâ din 15 mai 2020, nu poate fi aplicată.


Cer urgent noului ministru al Sănătății, Cseke Attila să le demită pe cele două directoare și pe șeful Direcției Juridice din Ministerul Sănătății și să găsească urgent soluții pentru aplicarea urgentă a Legii 56/2020. V-ati bătut joc de Cristina și de ceilalți urmași ai eroilor din linia întâi, plecați!”, a spus deputatul Emanuel Ungureanu.


Răspunsul autorităților la solicitarea Cristinei

„Referitor la solicitarea dvs. înregistrată la Ministerul Sănătății cu nr. IM 1031/10/05.2021 privind prevederile legii nr. 56/2020, vă comunicăm următoarele:

Prin Legea nr. 56/2020 au fost reglementate modalitățile de recunoaștere a meritelor personalului medical participant la acțiunile medicale împotriva Covid-19 prin acordarea unor drepturi acestuia, precum și urmașilor celui decedat. Actul normativ nu prevede sursa bugetară pentru plata acestor cheltuieli și nici instituția abilitată să elaboreze normele de aplicare a acesteia pentru a detalia/clarifica modul în care legea trebuie să fie aplicată. În acest sens, Ministerul Sănătății va sprijini orice demers necesar în vederea soluționării acestei situații.

Cu stimă,

Director general, Dr. Magdalena Ciobanu
Direcția generală asistență medicală, medicină de urgență și programe de sănătate publică.

Director, Oana Cătălina Grigor
Direcția relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale.”

CITEȘTE ȘI:

Tineri cu insuficiență renală, în tabără în Grecia. Ungureanu: „E gura lor de aer proaspăt. 8 tineri au murit în pandemie”

 

Gropi în curtea Spitalului Județean. Bolnavii, afectați de „dansul” ambulanțelor

 

abonare newsletter