Sănătate

Peste 90% din persoanele care au MURIT în ultima săptămână de COVID-19 erau NEVACCINATE

Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), pentru perioada 30 august - 5 septembrie, arată că 92,8% din decese au fost ale unor persoane nevaccinate, atenționează Raed Arafat.

 

 


De asemenea, 5% din decese au survenit în cazul unor persoane vaccinate cu schema incompletă.

 


În acelaşi interval, 80,4% din cazurile confirmate de COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

„De la începutul pandemiei până în prezent, 86% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 de ani, dar reamintesc că în ultima perioadă am avut şi persoane mai tinere decedate, care erau fără comorbidităţi şi erau nevaccinate”, a declarat Arafat, joi, într-o conferință de presă.


Potrivit raportului INSP din perioada menționată, 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Creștere semnificativă a deceselor

Secretarul de stat a mai atras atenţia asupra faptului că pe 1 iulie în România existau 31 de cazuri de COVID-19, iar în prezent s-a ajuns la 2.226 de cazuri.


„Creşterea este una importantă şi care a dus la creşterea numărului cazurilor din terapie intensivă de la 67 de pacienţi în ATI la începutul lunii iulie la 523 de pacienţi în ATI în ziua de astăzi şi vreau să subliniez că în ultimele 24 de ore au intrat în ATI peste 50 de pacienţi. La decese, am avut o perioadă în care numărul deceselor era unul mic, deci chiar şi un deces pe zi am avut, şi în ultimele zile am ajuns la 39 de decedaţi astăzi şi am ajuns chiar la 45 de decedaţi, acum două zile”, a spus Arafat.

CITEȘTE ȘI:


AVERTISMENTUL unui specialist: „În octombrie vom avea toate locurile de la ATI ocupate și 4.000 de cazuri pe zi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter