Sănătate

Specialist în sănătate publică: „A treia doză de vaccin ar trebui să fie disponibilă în România”. Risc de 10 ori mai mic de infectare după administrare

Profesorul clujean de sănătate publică Răzvan Cherecheș atrage atenția asupra unui raport al guvernului israelian legat de a treia doză de vaccin.

 

 


Raportul demonstrează o eficiență crescută a celei de-a treia doze de vaccin din punct de vedere al infectării cu coronavirus.

 


Astfel, specialistul consideră că și în România ar trebui să fie disponibilă administrarea celei de-a treia doze de vaccin, mai ales în contextul în care în țara noastră au rămas doze de ser în plus.

Conform raportului, a treia doză de vaccin este extrem de eficientă, având un impact considerabil prin prisma faptului că la aproape două săptămâni de la administrare poate scădea cu până la 10 ori riscul infectării cu COVID-19.


„După mai mult de 12 zile după a 3-a doză s-a observat scăderea de mai mult de 10 ori a riscului de infectare și a riscului de a dezvolta simptome severe. Concluzia generală: a 3-a doză crește protecția și ar trebui să înceapă să fie disponibilă în România (mai ales în condițiile în care România are doze în exces - din cauza vaccinării în numere mici)”, a explicat Răzvan Cherecheș, pe rețelele de socializare.

CITEȘTE ȘI:


OFICIAL! A treia doză de vaccin anti-COVID, administrată în luna octombrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter