Sănătate

Șeful DSP Cluj vrea reguli clare la UNTOLD: „Să intre doar cei vaccinați și să poarte mască”

Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj, este de acord cu organizarea festivalului UNTOLD, dar își dorește ca regulile să fie mai dure și să fie respectate.

Monitorulcj.ro a vorbit cu directorul Direcției pentru Sănătate Publică Cluj despre riscurile pe care le aduce organizarea festivalului UNTOLD  Moisescu își dorește ca sectorul cultural să își revină la viață, însă vrea ca toate regulile să fie respectate pentru ca sănătatea publică să nu fie afectată.

„Orice festival aduce un risc suplimentar față de viața cotidiană. E clar că se întrunesc condițiile pentru transmiterea virusului prin creșterea zonei aglomerate.Trebuie să aștept să vedem cum evoluează numărul de cazuri până la data  respectivă. Eu mă uit la ce incidență avem astăzi: 0,22 pe județul Cluj și 0,33 la mie pe municipiul Cluj-Napoca și la această dată toate normele legale permit organizare festivalului.  Până la 3 la mie se poate organiza. Eu mi-aș dori ca la festival să participe doar persoane vaccinate care să poarte mască și să respecte distanțarea socială”, a declarat Mihai Moisescu pentru Monitorul de Cluj.

În această perioadă, în Cluj-Napoca și Bonțida are loc festivalul Electric Castle, acolo unde șeful DSP Cluj a menționat că au fost descoperite 4 cazuri de COVID-19.

„Din 3.000 de testări avem 4 cazuri la Electric Castle. Nu este o dramă, dar eu mi-aș fi dorit să fie 0 cazuri. Totuși, la incidența pe care o avem noi acum era limpede că nu putem să avem 0 cazuri. Trebuie să avem grijă la sănătatea publică”, a mai adăugat Mihai Moisescu.

Ediția 2021 de la UNTOLD va avea loc în perioada 9-12 septembrie, fiind așteptați până la 100.000 de spectatori pe zi. La festival pot participa cei care sunt vaccinați, cei care prezintă un test PCR sau un test rapid, dar și cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter