Sănătate

Vaccinul Moderna, disponibil și pentru tinerii între 12 și 17 ani

Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19 permite de astăzi, 1 august, înscrierea adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani, care optează pentru imunizarea cu serul produs de compania Moderna.

 

 


De mâine, ei se vor putea vaccina şi fără programare, în orice centru, în cabinetele medicilor de familie unde se administrează acest tip de vaccin.

 


„Din data de 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferința de presă.

Administrarea vaccinului Spikevax cunoscut ca și Moderna, la grupa de vârstă 12-17 ani se va face similar ca la persoanele de peste 18 ani, adică două injecţii administrate în partea superioară a braţului, la un interval de patru săptămâni, consimțământul părinților fiind obligatoriu. Pe 23 iulie Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicației de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.


 Cele mai frecvente reacții adverse raportate au fost

 - durere la locul injectării
- tumefiere a ganglionilor limfatici axilari
- dureri de cap
- oboseală
- dureri musculare și articulare
- eritem și tumefiere la nivelul locului injecției (roșeață și inflamație)
- frisoane
- greață/ vărsături

Material realizat de Paula COPACIU


CITEȘTE ȘI

Numărul de cazuri de Covid crește accelerat la Cluj. Acum o săptămână erau 4, azi 27. Gata cu relaxarea?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter