Sănătate

Parizer pentru copii, toxic în magazinele din România! Autoritățile l-au INTERZIS la vânzare

Un parizer pentru copii a fost interzis pe piața din România pentru că ar putea fi toxic, anunță ANSVSA.

 

 


ANSVSA, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a anunțat că parizerul Martinel Mortadella al Reinert, pentru copii, ar putea fi toxic în magazinele din România. 

 


Acesta a fost retras de pe piață după ce au apărut suspiciuni că ar putea fi toxic, contaminat cu metale după ce o mașină de producție s-a defectat. 

„În cadrul controalelor noastre am constatat actualmente, că la câteva produse Martinel s-a ajuns la deprecieri. Astfel, nu putem exclude faptul că, din cauza unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe câteva produse cantități foarte mici de praf de metal”, a informat compania. 


De pe piața au fost interzise produsele:

- Martinel Mortadella 90g, toate produsele cu termen de valabilitate până la data de 05.07.2021, inclusiv
- Martinel Mortadella din carne de pasăre 90g, toate produsele cu termen de valabilitate până la 01.07.2021, inclusiv. 


Producătorii parizerului care ar fi toxic au cerut o serie de verificări unor experți independenți. Rezultatele verificărilor ar fi arătat însă că nu există niciun risc pentru sănătatea copiilor.

Interzicerea a patru loturi de parizer care prezintă suspiciuni că ar fi toxice a fost luată ca măsură de precauție. Parizerul a fost restras din lanțurile de magazine Cora, Carrefour și Selgros. 


CITEȘTE ȘI:

Roșii toxice în magazine: Cum descoperi dacă o roșie este sau nu toxică

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter