Sănătate

„Renunți și câștigi”, campania antifumat organizată de clujeni. Inițiativa a atras atenția marilor instituții din România

Campania antifumat „Renunți și câștigi”, organizată de clujeni, a captat atenția mai multor instituții importante din România, printre care se numără și Ministerul Sănătății.

 

„Renunți și câștigi” este numele campaniei de promovare a sănătății, destinată persoanelor care doresc să renunțe la fumat, organizată de clujeni. Organizatorii o intitulează chiar „Provocarea verii”, aceasta atrăgând atenția mai multor instituții importante din România, printre care se numără UBB Cluj, Agenția Națională Anti-Drog, Spitalul Clinic Județan de Urgență Cluj, DSP sau chiar Ministerul Sănătății.


 

Peste 8 milioane de decese anual

Cauză principală de deces, boală și sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an.


Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc ca atare fiind cea mai prevenibilă cauza de mortalitate si morbiditate.

Beneficiile provocării

Provocarea presupune renunțarea la fumat pentru o perioadă de șase săptămâni, respectiv între 1 iunie și 12 iulie 2021, inclusiv. În acest timp participanții vor beneficia de consiliere online, psihologică și medicală gratuită.


Regulament și premii

Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei publicat pe site-ul acestora (renuntisicastigi.ro) va fi considerat câștigător și va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, o excursie în valoare de 1200 euro, dar va avea ocazia să primească și alte premii. Înscrierile la concurs se pot face de pe site-ul (https://renuntisicastigi.ro), în perioada 21 – 31 mai 2021.

CITEȘTE ȘI: Cum să te lași de fumat? Trucuri care te pot ajuta în cel mai greu moment

abonare newsletter