Sănătate

Emil Boc: „Am primit vestea bună! Suntem între 40-50% persoane vaccinate”

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a discutat cu primarul Emil Boc despre accelerarea vaccinării, la maratonul de la Sala Polivalentă. Edilul anunță că a primit o veste bună de la ministru: peste 40% populație vaccinată în Cluj.

 

 


Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, vineri, că municipiul Cluj-Napoca a depăşit nivelul de 40% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19.

 


„Am discutat cu domnul primar Emil Boc despre accelerarea campaniei de vaccinare şi despre rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în Cluj-Napoca, unde au atins peste 40% din populaţie vaccinată. (...) Sper ca în Cluj-Napoca să depăşim, cât mai curând, 50% din persoane vaccinate, şi vă îndemn pe toţi să veniţi la vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă, cu ocazia deschiderii maratonului de vaccinare de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca a coborât rata de infectare fără carantină

La rândul său, primarul Emil Boc a spus că reşedinţa de judeţ a coborât într-un timp foarte scurt de la o rată de infectare de 8/1.000, la mai puţin de 1,5/1.000.


„Am coborât rata de infectare la 1,41/1.000 de la 8/1.000, fără carantină, datorită acestui ecosistem în care toată lumea a făcut ceea ce trebuie. (...) Doamna ministru ne-a dat vestea bună că suntem între 40 şi 50% persoane vaccinate”, a menţionat Emil Boc.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a participat la deschiderea maratonului de vaccinare de la Cluj-Napoca, iar anterior a avut întâlniri cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, ai spitalelor din Cluj-Napoca aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, precum şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.


Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca organizează, începând de vineri, timp de aproape patru zile, un maraton al vaccinării împotriva COVID-19.

La maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, participă aproape 600 de voluntari - medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF „Iuliu Haţieganu”. Maratonul se desfăşoară de vineri de la ora 16,00, până luni, 17 mai, la ora 8,00, cu serul Pfizer-BioNTech.

Ultimele Stiri
abonare newsletter