Sănătate

Reacții adverse la vaccinul Moderna - umflătură, roșeață și durere. Cât de grave sunt aceste reacții?

Reacții adverse în urma vaccinării cu Moderna, de la umflătură, roșeață până la durere. Răzvan Cherecheș explică cât de grave sunt aceste reacții și cât durează.

 

 


Reacțiile adverse ale vaccinului Moderna sunt diferite față de reacțiile adverse care pot apărea în urma vaccinării cu alte tipuri de vaccin. Vaccinul Moderna poate avea ca reacție adversă o roșeață, mâncărime și durere chir în zona unde s-a făcut injectarea.

 


Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș a explicat cât de grave sunt aceste reacții adverse dar și cât durează.

„Vaccinul Moderna poate avea ca efect advers o reacție localizată în jurul zonei unde a fost injectat- roșeață, mâncărime, durere”, a spus Răzvan Cherecheș.


Când pot apărea aceste reacții adverse?

Reacțiile pot apărea la 7 zile după administrarea primei doze, iar uneroi chiar și după rapel. Răzvan Cherecheș a spus că aceste reacții dispar de la sine în aproximativ 5 zile.

„Reacția poate apărea cu întârziere de 7 zile după vaccinare și nu se asociază cu alte complicații sau vreun efect sever pe sănătate. Această reacție nu este contraindicație pentru rapel, deși poate apărea și după rapel.


Umflătura, roșeața, mâncărimea diăar de la sine în aproximativ 5 zile, dar uneroi pot dura și maxim 21 de zile”, a mai spus expertul în sănătate publică.

CITEȘTE ȘI:


Profesorul Răzvan Cherecheş (UBB): Bolnavii de COVID care poartă mască au simptome mai ușoare

abonare newsletter