Sănătate

Vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie, AMÂNATĂ

Vaccinarea la medicii de familie, ce trebuia să înceapă de marți, 4 mai 2021, s-a amânat, din lipsa banilor pentru echipamente și a doritorilor.

 

 


Vaccinarea împotriva coronavirusului în cabinetele medicilor de familie nu va începe astăzi, așa cum era programat inițial.

Vicepreședintele Comitetului național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Andrei Baciu, a anunțat pe Facebook că începând de marți vor exista peste 3.000 de noi fluxuri de imunizare, dar medicii de familie se plâng că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii, din lipsă de bani pentru a achiziționa toate echipamentele necesare dar și pentru că pacienții nu și-au exprimat dorința de a primi vaccinul de la Johnson & Johnson.


„Avem echipamentele pe care noi ni le-am achiziționat și pe care le avem în mod obișnuit, nu am primit niciun fel de materiale de la DSP. Deși suma pe care o vor primi cadrele medicale pentru fiecare persoană vaccinată a crescut de la 30 de lei la 40 de lei, aceasta este încă insuficientă.” susțin medicii de familie, conform Digi24.

Cadrele medicale susțin că oamenii s-ar fi putut vaccina de astăzi în cabinete dacă și-ar fi exprimat dorința că vor să o facă, dar nu au făcut-o. Astfel că o vor putea face începând de săptămânile viitoare, dar cu condiția să anunțe înainte de a se prezenta la cabinet.

Ultimele Stiri
abonare newsletter