Sănătate

Cu taxiul spre centrul de vaccinare drive-thru: „Am venit cu bicicleta, dar au spus că nu se poate”

La centrul de vaccinare drive-thru se poate merge doar cu mașina, atenționează șeful DSP, deoarece așa se poate evita aglomerația.

 

 


A început vaccinarea la primul centru drive-thru din Cluj-Napoca, de la Sala Sporturilor. Ieri, 26 aprilie, zeci de clujeni au așteptat să se vaccineze, într-o coadă kilometrică ce se întindea inclusiv peste podul Garibaldi din Grigorescu.

Unii oameni au venit pe joss au cu Bicicleta, însă nu au putut fi vaccinați, pentru că s-a specificat clar că doar persoanele care vin cu mașina se pot vaccina la centru drive-thru. Prin urmare, unele persoane au ales să meargă cu taxiul, doar pentru a fi vaccinate.


„Am venit cu bicicleta și au spus că nu se poate, numai cu taximetrul. Și mi s-a recomandat să iau un taxi. Am luat. Și eu vreau să fac acest gest să dăm și la alții această idee să vină neapărat să se vaccineze că e important să fim toți vaccinați”, a spus un clujean, potrivit Digi24.

Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj a spus că doar persoanele care vin cu mașina se pot vaccina la centrul drive-thru. De asemenea, el a precizat că  aceste centre sunt „portița” spre imunizarea colectivă a 60% din populație.


De specificat că se vaccinează cu vaccin Pfizer. De specificat că doar populația care vine cu un autovehicul va fi vaccinată - 2, 4 oameni într-o mașină, nu mai mult. Nu vom vaccina persoane care vin pe pedestru, pentru a nu se aglomera”, a explicat șeful DSP Cluj, Mihai Moisescu.

Prefectul Clujului, Tasnadi Sizlard a spus că se bucură de aglomerația formată ieri, pentru că asta înseamnă că oamenii chiar sunt deschiși în ceea ce privește vaccinarea.


„Primul centru de vaccinare drive-thru, al doilea centru din țară. Ne putem bucura de o aglomerație la maxim în zonă. Avem speranțe mari, desigur. (...) Dacă vom avea un real succes, cu siguranță vom solicita deschiderea unui nou centru drive-thru. (...) Solicitări există, dar depinde și de numărul de persoane care se află în mașină, pot fi 2-3-4 persoane, depinde dacă vin cu formularul de triaj completat gata de acasă. Atunci nu se mai pierde timpul, dar dacă s-ar vaccina în medie 4 persoane la fiecare 5 minute am putea discuta de peste 1.000 de persoane pe zi, zic eu”, a declarat Prefectul Tasnadi Szilard, la deschiderea centrului drive thru.

CITEȘTE ȘI:


1.000 clujeni pe zi, vaccinați la centrul drive-thru. Șef DSP: „Îi vom vaccina doar pe cei cu mașina!” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter