Sănătate

Centrele de vaccinare în Cluj vor funcționa la capacitate maximă. Boc: Pandemiile au fost puse „cu botul pe labe” prin vaccin

Centrele de vaccinare din Cluj vor funcționa la capacitate maximă începând cu data de 20 aprilie. Emil Boc susține că singura cale ușoară de a opri pandemia este prin vaccin.

 

 


Clujul este al doilea pe țară la programările la vaccinarea împotriva COVID-19, dar centrele de vaccinare vor funcționa la capacitate maximă doar de săptămâna viitoare, din data de 20 aprilie.

 


Atunci vor exista destule doze de vaccin și personal medical în centrele din județ, susține Emil Boc. Primarul consideră că imunizarea prin vaccin este cea mai ușoară cale de a stopa răspândirea virusului, având în vedere că pandemiile din istorie au fost oprite tot prin vaccin.

„După București, la Cluj sunt cei mai mulți oameni care sunt programați. Există personal la centrele care sunt pe platforme. Persoanele programate la vremea respectivă se pot prezenta pentru vaccinare. Din 20 aprilie sunt asigurate toate resursele, de la doze până la personal medical. Eu nu cred că nu avem cale mai ușoară să ieșim din pandemie, în afară de vaccinare. Nu vom avea vaccinare obligatorie, asta sigur. M-am uitat în istorie și nicio pandemie nu a fost pusă cu botul pe labe decât prin vaccin.


Eu m-am vaccinat cu AstraZeneca și am nimerit chiar lotul cu probleme. Dacă nici în UE nu ne simțim în siguranță... ”, a spus Emil Boc.

Edilul a anunțat că la Cluj-Napoca, un singur centru nu va fii operațional, anume cel de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. Din 20 aprilie începe vaccinarea împotriva COVID-19 la capacitate maximă:


„Singurul centru care nu va fi operațional este cel de la Onisifor Ghibu. La Cluj oamenii au încredere în vaccin și sper să o facă. Din data de 20 vor fi doze suficiente și centrele vor funcționa la capacitate maximă”, a spus Boc la o emisiune TV.

Ultimele Stiri
abonare newsletter