Sănătate

62.010 doze de vaccin Pfizer BioNTech vor sosi luni la Cluj-Napoca! Unde te poți imuniza?

Luni, 12 aprilie, ajunge o nouă tranșă de doze de vaccin Pfizer BioNTech la Cluj. Clujenii se pot programa pentru vaccinarea cu Pfizer.

 

 


O nouă tranșă de 62.010 de doze de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge luni, 12 aprilie, în Cluj.

 


În România vor ajunge luni, 12 aprilie, 511.290 de doze de vaccin anti-COVID marca Pfizer, iar acestea vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.


Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer Biontech, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Unde te poți vaccina?

În municipiul Cluj-Napoca:
- Centrul  de vaccinare Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Str. Peana nr. 2-4 – 2 fluxuri;


În municipiul Dej:
- Centrul de vaccinare – Centrul de servicii sociale din Dej, Str. Regina Maria nr. 26 –  2 fluxuri;
- Centrul de vaccinare Fosta Școala nr. 5, str. Fragilor nr. 6, Dej - 4 fluxuri;

În comuna Baciu:
- Centrul de vaccinare Baciu - Căminul Cultural, Str. Transilvaniei, nr. 269 –  2 fluxuri;


În comuna Florești:
- Centrul de vaccinare Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai”, str. Andrei Mureșanu nr. 1, Sala de Sport - nr. 2 - 3 fluxuri.

Vezi situația centrelor de vaccinare din Cluj și tipul de vaccin administrat, actualizate în timp real aici.

Toți cei care doresc să se vaccineze cu Pfizer BioNTech se pot programa prin intermediul listelor de așteptare alocate acestor cabinete. Programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore.

CITEȘTE ȘI:

13 fluxuri de vaccinare cu Pfizer BioNTech se deschid în Cluj. În ce locații te poți imuniza?

 

La ce reacții adverse te poți aștepta dacă îți faci vaccinul Pfizer BioNTech sau AstraZeneca? Explicațiile specialiștilor

 

abonare newsletter