Sănătate

Pfizer garantează siguranță și eficacitate de 100% a vaccinului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Reprezentanții Pfizer/BioNTech au anunțat azi, 31 martie, că vaccinul lor împotriva Covid-19 este 100% sigur, eficient și oferă răspunsuri puternice de anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

 

 


Vaccinul celor de la Pfizer este deja autorizat în Statele Unite pentru adolescenții cu vârsta de 16 ani și peste. Noul studiu arată însă că el poate fi eficient și sigur și pentru copiii între 12 și 15 ani.

La studiu au participat 2.260 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Au existat 18 cazuri de Covid-19 în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, potrivit companiei.


Imunizare înainte de anul școlar viitor

Pfizer intenționează să prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, astfel încât imunizarea adolescenților să poată începe înainte de anul școlar viitor, a declarat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

Aceleași reacții adverse ca și cele din rândul adulților

Totodată, vaccinul a fost bine tolerat de copii iar reacțiile adverse au fost asemănătoare cu cele observate în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. Nu au fost enumerate ce astfel de efecte secundare au existat în grupul mai tânăr, însă efectele secundare ale studiului pentru adulți au fost în general ușoare până la moderate și au inclus dureri la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.


Compania americană Pfizer şi partenerul său german BioNTech au început să testeze vaccinul lor anti-COVID 19 pe copii cu vârste sub 12 ani, în speranţa extinderii vaccinării la această grupă de vârstă până la începutul anului 2022, a declarat joi compania farmaceutică din SUA. Studiul pediatric, care va include şi bebeluşi de 6 luni, are loc după unul similar lansat de Moderna săptămâna trecută.

Ultimele Stiri
abonare newsletter