Sănătate

Simptome COVID-19 pe termen lung. Căderea părului persistă după patru luni de la infecție

Există o serie de simptome ale COVID-19 care se manifestă pe termen lung, după ce boala a trecut. Printre acestea se numără și căderea părului care poate să dureze luni de zile.

 

 


Pacienții sunt preocupați de simptomele COVID-19 pe termen lung, în special căderea părului. Pe un grup de Facebook, un fost pacient COVID-19 i-a întrebat pe ceilalți dacă ei au întâlnit acest simptom.

 


13 persoane au răspuns că au întâlnit acest simptom și că încă persistă după patru, cinci luni de la dispariția bolii. Totodată, aceștia susțin că și celor din familie le-a apărut ca simptomul post-COVID căderea părului, dar și că au mulți cunoscuți în această situație.

Căderea părului este un simptom post-COVID-19, de lungă durată, care nu a fost atât de mult scos în evidență, fiindcă nu ar fi fost un simptom întâlnit frecvent.


Cu toate acestea, multe persoane par să treacă prin acest simptom pe termen lung al COVID-19.

Simptome pe termen lung ale COVID-19

Cele mai des întâlnite simptome raportate pe termen lung, după infectare cu COVID-19 sunt următoarele: oboseală, respirație scurtă, tuse, durere articulară, durere toracică.


Alte simptome post COVID-19, mai puțin întâlnite: durere musculară, cefalee, palpitații, pierderea mirosului, pierderea gustului, probleme de somn, căderea părului, depresie, dificultăți de gândire, febră.

Persoanele care sunt mai expuse riscului de a dezvolta simptome ale COVID-19 pe termen lung, după recuperare, sunt următoarele: adulți în vârstă de peste 50 de ani, pacienți cu forme mai severe ale bolii, oameni cu alte boli, mai ales cardiovasculare, pulmonare, diabet, hipertensiune sau obezitate.


CITEȘTE ȘI:

76% dintre bolnavii de COVID19 au simptome și după 6 luni. „Este mai frecvent la tineri și la formele ușoare”

 

Cum evoluează simptomele la CORONAVIRUS. Zile critice şi perioada în care trebuie să fim atenţi

 

abonare newsletter