Sănătate

Detoxifiere în Postul Paștelui: basm pentru adulți sau chiar un lucru benefic?

Detoxifiere în Postul Paștelui. Odată cu Postul Paștelui, mulți caută să își curețe corpul atât în mod fizic, cât și să facă o curățare spirituală. Descoperă cum poți să ții post și să faci un detox sănătos, asigurând purificarea organismului.

 

 


Detoxifiere în Postul Paștelui. Alimentele de post nu sunt neapărat mai sănătoase pentru organism, dacă faci alegerile greşite. Află, în rândurile de mai jos, cum poţi să ţii post şi să mănânci sănătos, asigurând curățarea organismului și a sufletului.

Detoxifiere în Postul Paștelui-Benefic, atunci când alegi corect

Multe persoane consideră că atunci când ţin post îşi curăţă organismul de toxine. Acest lucru nu este deloc adevărat atunci când mănânci multă pâine albă, cartofi prăjiţi, produse din soia gata preparate din supermarket sau covrigi ca să suplineşti produsele de origine animală.


Postul Paştelui poate să se transforme într-un lucru benefic pentru organismul tău doar atunci când consumi alimente cât mai puţin prelucrate, cereale integrale, leguminoase, fructe proaspete, nuci, seminţe şi multe verdeţuri.

Alimentele gătite cât mai simplu, ciorbele de zarzavat, salatele de crudităţi combinate cu un aport însemnat de leguminoase sau cereale integrale pot să asigure organismului energia de care are nevoie, dar şi eliminarea eficientă a toxinelor. Adoptând un astfel de regim alimentar nu vei priva organismul de nutrienţi şi nu vei risca să te îngrași în post, în special din cauza consumului ridicat de produse făinoase care au la bază făina albă rafinată.


Detoxifiere în Postul Paștelui - Rău vs. Bun

Este recomandat să nu consumi cantități mari din următoarele alimente sau tipuri de alimente:

Pateuri vegetale


Mezeluri și produse procesate din soia

Margarină


Pâine albă, cartofi prăjiți, paste (puteți înlocui cu cele integrale), chipsuri sau alte tipuri de fast food

Supe instant

Dulciuri dietetice

În schimb, este de dorit ca următoarele să fie de nelipsit în mesele din perioada detoxifierii:

Fasole boabe, năut, linte, mazăre, ciuperci (acestea sunt bogate în proteine, astfel că induc senzația de sațietate mult mai repede)

Verdețuri crude (spanac, pătrunjel, leurdă, urzici, andive, rucola, salată verde)

Verdețuri crucifere (broccoli, conopidă, varză)

Nuci și semințe neprăjite, cereale precum ovăz sau hrișcă

Orez integral (brun) sau basmati

Fructe proaspete

Avocado și uleiuri presate la rece (de măsline, de floarea-soarelui)

Alimente cu un puternic efect detoxifiant

Avocado: Consumă-l cu încredere, deoarece este un fruct care conţine grăsimi sănătoase şi conferă o senzaţie de saţietate. De asemenea, avocado conţine un antioxidant care are un efect detoxifiant şi favorizează eliminarea toxinelor.

Varza: Conţine sulf care ajută organismul să elimine o diversitate de toxine, de la pesticide la produse medicamentoase.

Lămâile: Le poţi include în salate, sucuri, ceaiuri sau în apă plată, deoarece protejează ficatul şi stimulează eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, lămâile au un conţinut ridicat în vitamine şi antioxidanţi.

Grepfrutul: Curăţă sistemul digestiv şi previne formarea pietrelor la rinichi. Grepfrutul este sărac în zaharuri şi calorii, fiind un aliment potrivit pentru persoanele care urmează o cură de slăbire.

Sfecla roșie: O poţi include în ciorbe, preparate la cuptor, sucuri, dar şi crudă în amestecurile de crudităţi pentru a beneficia de efecte ei benefice. Sfecla conţine betaină şi pectină, două substanţe care protejează ficatul şi sistemul digestiv, favorizând eliminarea toxinelor.

 Postul paștelui 2021- Beneficiile Postului

Postul Paștelui este plasat în perioada de trecere spre primăvară, când organismul iese din iarnă. Este perioada în care imunitatea slăbită permite mai ușor declanșarea diferitor răceli, viroze respiratorii și alergii. Obosim mai repede, avem mai puțină energie, somnul nu ne odihnește suficient. În acest context, Postul Paștelui poate speria multe persoane din cauză că le-ar devitaliza. Însă acest Post, mai drastic din punct de vedere alimentar decât celelalte, este o ocazie foarte potrivită de curățare și regenerare simultană a corpului și a spiritului.

Așadar, meditați și rugați-vă cât de mult în această perioadă, pentru o curățare a sufletului, dar nu uitați și de mâncatul conștient, sănătos, prin care vă veți umple din nou de energie după o iarnă în care nu ați depus prea mult efort fizic. Corpul vă va mulțumi!

Ultimele Stiri
abonare newsletter