Sănătate

Programat pe Dorobanților, vaccinat în Observator: „S-a mutat locația, fără să mă informeze. Stau în ploaie cu 30 de persoane”

Aproximativ 30 de clujeni au fost programați la vaccinare, dar la centre nu se ține cont de programări, mărturisește o clujeancă. Femeia a fost programată la pe Calea Dorobanților, dar ajunsă acolo i s-a spus că trebuie să meargă în Observator.

 

 


Deși s-a programat la un centru de vaccinare de pe Calea Dorobanților, clujeanca a fost nevoită să meargă până în Observator să se vaccineze. Personalul medical ar fi uitat să o informeze cu ceva timp înainte.

 


Ajunsă în Observator, clujeanca a observat că are de așteptat la o coadă „kilometrică”, de aproximativ 30 de persoane, toate programate la vaccinare împotriva COVID-19. Acest lucru s-a întâmplat marți, 16 martie, în jurul orei 9:00.

În ciuda programărilor făcute, oamenii intră la vaccinare „cum apucă”.


„Vaccinare Cluj-Napoca. Programare la ora 9 la Spitalul Regina Maria de pe Cala Dorobanților. Ajung acolo si la recepție isi cer scuze ca au uitat sa mă informeze că nu se mai fac vaccinări acolo ci trebuie să merg pe Str. Observatorului. Ajung aici, circa 30 de persoane la coadă, afară în frig și ploaie. Toți sunt programați, dar bineînțeles ca nu se ține seamă de programări. La Baia Mare și la Târgul Lapus, unde i-am vaccinat pe ai mei programările au fost respectate. Cred că ar trebui (...) să-și respecte programările nu să ne țină afară în frig și ploaie”, a scris femeia pe Facebook.

Situația nu este o premieră. Joi, pe 4 martie șeful DSP Cluj a declarat pentru monitorulcj.ro că este conștient de situație. Programările la vaccinarea anti-COVID-19 au fost suprapuse fiindcă au apărut și rapelurile, lucru pentru care centrul de vaccinare s-a pregătit, anticipând că asta se va întâmpla.


De la începutul lunii martie au apărut probleme mari privind organizarea în centrele de vaccinare, în special cel din Observator.

abonare newsletter