Sănătate

Medicii din centrele de vaccinare nu își primesc banii: „Această problemă este la toate centrele”

Problema a fost semnalată la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Ministerul Sănătății a anunțat că plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare va fi făcută săptămâna viitoare.

 

 


Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat luni că niciun medic care lucrează în centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă așteptăm. Toată lumea așteaptă să își primească plata, așa cum este firesc. Din ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală.”, a spus medicul militar pentru Digi24.


Valeriu Gheorghiță, de partea medicilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că solicitările oamenilor sunt pe deplin justificate și că se explică, în condițiile date, de ce numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e în scădere.

„Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. La debutul etapei a treia, e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.


„Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut”, a mai spus Valeriu Gheorghiță pentru publicația citată.

Ministerul Sănătății ar trebui să facă plățile

Instituția condusă de Vlad Voiculescu a anunțat că „va realiza plata personalului medical care activează în centrele de vaccinare și a cheltuielilor de organizare începând de săptămâna viitoare”.


Totodată, „pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021”, Ministerul Sănătății va face plăți de 4.184.000 de lei, se mai arată în comunicatul instituției. Banii alocați sunt prevăzuți în Bugetul de Stat pentru 2021, promulgat pe 8 martie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter