Sănătate

S-a dat startul programărilor pentru vaccinarea populației generale la Cluj! Câte centre se vor deschide?

Începe a treia etapă de vaccinare anti-COVID la Cluj. Începând de astăzi, 10 martie, clujenii se pot programa pentru imunizarea cu AstraZeneca.

 

 


Începe a treia etapă de vaccinare anti-COVID în municipiile cu incidența cazurilor COVID-19 peste 4,5 la mie. Imunizarea oamenilor se va face cu serul AstraZeneca. Se vor deschide noi fluxuri de vaccinare, în Cluj-Napoca vor fi operaționale 13.

 


La nivel național, pe lângă cele 21 de centre existente pentru administarea vaccinului cu AstraZeneca, se vor mai deschide încă 38, acestea fiind disponibile în următoarele orașe:

2 în municipiul Alba Iulia – județul Alba,
6 în municipiul Brașov  și 1 în localitatea Sâmpetru – județul Brașov,
13 în municipiul Cluj-Napoca – județul Cluj,
2 în municipiul Petroșani – județul Hunedoara,
2 în municipiul Zalău – județul Sălaj,
14 în municipiul Timișoara – județul Timiș.


Potrivit CNCAV, în municipiul Giurgiu – județul Giurgiu și municipiul Baia Mare – județul Maramureș vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

Când începe vaccinarea propriu-zisă?

Începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa pentru vaccinarea anti-COVID cu serul AstraZeneca, pentru o perioadă de 10 zile, iar vaccinarea propăriu-zisă va începe cu data de 15 martie, potrivit Comitetului Național de Coordonarea Activităților privind Vaccinarea


„Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25", mai precizează CNCAV.

Unde vor fi centrele din Cluj?

Clinica Medicover – Str. Republicii nr. 75, Cluj-Napoca – 1 flux;
Colegiul Tehnic de Transporturi “Transilvania” – Str. Bistriței nr. 21, Cluj-Napoca – 2 fluxuri;
Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” – Str. Grigore Alexandrescu, nr. 16 – 2 fluxuri;
Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” – Str. Calea Turzii, nr. 140-142, Cluj-Napoca – 2 fluxuri.


 

CITEȘTE ȘI:

Se deschid 13 fluxuri în Cluj pentru imunizarea cu AstraZeneca

Ultimele Stiri
abonare newsletter