Sănătate

Se deschid 13 fluxuri în Cluj pentru imunizarea cu AstraZeneca

În județul Cluj se vor deschide 13 fluxuri noi care vor fi dedicate imunizării cu vaccinul AstraZeneca.

 

 


Au fost aprobate 13 cabinete de vaccinare anti-COVID (fluxuri) pentru udețul Cluj, unde imunizarea se va face cu AstraZeneca, fiind eliminată restricția de vârsta maximă de 55 de ani.

 


În total au fost solicitate 30 de fluxuri pe raza întregului județ, dar au fost aprobate doar 13. Vaccinul AstraZeneca se poate administra persoanelor de peste 18 ani în două doze, intervalul între cele două doze fiind de 56 de zile.

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a AgențieiNaționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, se arată într-un comunicat transmis de CNCAV.


Se pare că această decizie a fost luată în urma recomandării făcute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) dar și a deciziilor luate de statele membre ale Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI:


Restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca a fost eliminată

Ultimele Stiri
abonare newsletter