Sănătate

106 clujeni au sărit rândul la vaccinare doar într-o săptămână! Toate cazurile, înregistrate la un singur centru de vaccinare

106 clujeni s-au vaccinat la centrul de la Școala Generală „Iuliu Hațieganu”, deși nu se află în etapele deschise până la ora actuală.

 

 


12,5% dintre persoanele vaccinate într-un centru de vaccinare din Cluj sunt persoane eligibile doar în etapa a III-a, pentru care campania de vaccinare va începe, oficial, abia în luna aprilie, arată datele detaliate privind vaccinarea publicate în premieră de Ministerul Sănătății la finalul săptămânii trecute, a căror actualizare a fost între timp sistată.

 


Situația a fost semnalată la centrul de vaccinare deschis la școala generală "Iuliu Hațieganu" din Cluj.  Florin Cîțu a anunțat că va trimite Corpul de control al Guvernului pentru a vedea dacă a fost respectată legislația în cazul publicării datelor.

Mai exact, la centrul de vaccinare deschis la școala generală „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, în perioada 1-5 martie s-au vaccinat în total 849 de persoane, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății. Din totalul vaccinațilo 106 , un procent de 12,5%, sunt persoane ce ar fi fost eligibile abia în etapa a III-a a campaniei de vaccinare, care începe oficial abia în luna aprilie.


Conform datelor, pe 1 martie s-au vaccinat aici 16 persoane eligibile în etapa a III-a a campaniei de vaccinare, pe 2 martie 33 persoane, pe 3 martie 16 persoane, pe 4 martie 18 persoane, iar pe 5 martie, 23 de persoane.

Practic, acest centru de vaccinare figurează, pe datele oficiale, cu cel mai mare procent de persoane eligibile în etapa a III-a deja vaccinate, situația fiind unică în țară.

abonare newsletter