Sănătate

Veteran de război, vaccinat la 91 de ani la Cluj. „Am trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave”. FOTO

Sabin Husariu, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, este un clujean care a ales să se vaccineze împotriva COVID-19 la Spitalul Militar Cluj-Napoca. Echipa RO Vaccinare l-a numit un „exemplu de moralitate la 91 de ani”.

 

 


Sabin Husariu este un reprezentant al Asociației Naționale a Veteranilor de Război la filiala „Avram Iancu” din Cluj. Veteranul s-a vaccinat împotrvia COVID-19 marți, 23 februarie, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilan” Cluj-Napoca.

 


Deși multă lume ar fi uimită de această mișcare, fiindcă încă există dubii în legătură cu vaccinul împotriva COVID-19 în rândul populației, Sabin Husariu s-a prezentat la vaccinare încrezător.

Motivul pentru care a făcut această alegere a fost pentru că a trăit în vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave, dar și pentru că este în fire pozitiv. Întotdeauna încearcă să vadă partea plină a paharului.


Veteranul de război Sabin Husariu a trecut prin multe vaccinuri până în prezent, dar ultimul important a fost în urmă cu 85 de ani. Atunci avea vârsta de doar 6 ani și s-a vaccinat împotriva variolei.

Husariu a fost copil de trupă, chiar de la vârsta de 12 ani, și avea un tată refugiat. A fost născut într-o localitate defavorizată, dar a rămas mereu încrezător.

Ultimele Stiri
abonare newsletter