Sănătate

Cât de eficient este vaccinul AstraZeneca? Răzvan Cherecheș explică cât de bun este serul britanic. VIDEO

Profesorul de Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș, a explicat că vaccinul AstraZeneca ajunge la o eficacitate de peste 82% după cea de-a doua doză administrată. Nicio persoană nu a necesitat spitalizare și nu a decedat.

 

 


Specialistul în sănătate publică, clujeanul Răzvan Cherecheș, a oferit câteva explicații cu privire la eficacitatea vaccinului AstraZeneca. Studiile arată, conform acestuia, că eficiența vaccinului ajunge până la peste 82%, dar și că 100% dintre cei vaccinați cu acest tip de ser nu au avut nevoie de spitalizare și nu au decedat în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

 


„Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul AstraZeneca cu o eficacitate raportată de 59,5%. Studiile ulterioare au demonstrat că eficacitatea este de fapt, mai mare. La 90 de zile de la prima doză, eficacitatea este de 76%, ceea ce înseamnă că una din patru persoane are șanse să dezvolte simptome. La 12 săptămâni de la prima doză se face rapelul, adică a doua doză, după care eficacitatea sare la 82,4%, ceea ce înseamnă că una din cinci persoane are șanse să dezvolte simptome.


Nu s-au înregistrat efecte adverse la vaccinarea cu AstraZeneca

O eficacitate de 82,4% este enormă, dacă o comparăm cu vaccinul antigripal administrat în sezonul 2019-2020, când acesta a avut o eficacitate de 45%.

Un alt număr extrem de important este cel de 100%, adică procentul de persoane vaccinate cu AstraZeneca, care nu au avut simptome, nu au avut nevoie de spitalizare și nu au decedat ca urmare a infectării cu COVID-19”, a declarat Răzvan Cherecheș.


CITEȘTE ȘI

Care sunt diferețele între vaccinul AstraZeneca și BioNTech Pfizer

Ultimele Stiri
abonare newsletter