Sănătate

Spitalul Județean de Urgență Cluj are un nou director medical

Prof. Dr. Simona Nicoară este noul director medical intermiar al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

 

 


Prof. Dr. Simona Nicoară s-a alăturat echipei manageriale a SCJU, iar anterior numirii sale a fost medic șef al Secției Clinice Oftalmologie din cadrul spitalului. În același timp, Prof. Dr. Simona Nicoară este cadru didactic al UMF „Iuliu Hațieganu” și coordonează o vastă activitate de cercetare.


Cu peste 90 de lucrări publicate în reviste de specialitate, autor a două cărți de oftalmologie și al unui îndreptar de lucrări practice pentru studenți, cu o consistentă experiență profesională (aproximativ 400 de intervenții chirurgicale pe an), Prof. Dr. Simona Nicoară a introdus tehnici moderne de chirurgie vitreo-retiniană în secție, în 2006 a realizat prima fotocoagulare laser pentru retinopatia prematurității în Cluj, iar în 2009 a utilizat pentru prima oară în România injecția cu anti-VEGF pentru retinopatia prematurității.

„Funcția de director medical interimar este pentru mine o onoare și în același timp o provocare. Pornesc pe acest drum nou cu încredere și speranță, simțindu-i parteneri pe toți colegii mei din cadrul SCJU Cluj-Napoca, motivată de dorința de a face bine”, a declarat Prof. Dr. Simona Nicoară.


Simona Nicoară o înlocuiește pe Adela Golea

Adela Golea a demisionat din funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca la începutul lui 2021. Plecarea lui Golea a venit după ce mandatul lui Dr. Petru Șușcă, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a încetat la data de 07.01.2021.

Ultimele Stiri
abonare newsletter