Sănătate

Dozele de vaccin Pfizer, încă blocate în Germania. Cluj mai are rezerve doar pentru două zile

Cele 23.400 de doze de vaccin Pfizer BioNTech care trebuiau să ajungă luni la Cluj sunt încă în întârziere. În județ mai există rezerve doar pentru încă două zile.

 

 


Luni, 8 februarie, Irina Munteanu, subprefect de Cluj, a explicat la monitorulcj.ro că cele 23.400 de doze de vaccin Pfizer BioNTech care ar fi trebuit să ajungă în țară, au rămas blocate în Germania din cauza condițiilor meteo precare.

 


 

 


Din spusele subprefectului, centrele de vaccinare din Cluj nu sunt afectate de acest incident deoarece luni dimineață s-au asigurat rezerve pentru trei zile.

Chiar dacă marți, 9 februarie, ar fi trebuit să ajungă dozele blocate în Germania, nici în această zi nu au aterizat pe aeroportul din Cluj, din aceleași motive.


Din cele trei zile au mai rămas doar două zile în care centrele de vaccinare mai au doze asigurate pentru continuarea campaniei de vaccinare.

Irina Munteanu, contactată din nou de monitorulcj.ro, a precizat și că dozele de vaccin Pfizer BioNTech vor ajunge „probabil mâine”, miercuri, 10 februarie, dar nu există date exacte în privința acestui lucru. Dacă dozele respective nu ajung cât mai repede în țară, campania de vaccinare ar putea fi grav afectată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter