Sănătate

Reacții adverse noi după a doua doză de vaccin anti-COVID: amorțirea feței și furnicături

Două noi tipuri de reacții adverse au fost identificate în urma vaccinării anti-COVID-19. Amorțirea feței și furnicăturile au apărut după 15 minute de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

 

 


În ultimele 24 de ore, au fost identificate reacții adverse noi în judeţul Timiş, unde s-au administrat 446 de vaccinuri anti-COVID, din care 182 Moderna. S-au înregistrat două tipuri de reacţii adverse la rapel, amorţeli faciale şi furnicături, în 15 minute după vaccinare, a anunţat, duminică, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

 


Din cele 446 de doze, 257 au fost administrate în cadrul primei etape de vaccinare, din care 264 au fost doze de rapel, iar 189 s-au administrat în cadrul celei de-a II-a etape.

De la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au administrat 35.426 de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 93 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, cum sunt durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis, la o persoana hipertensivă şi anxioasă, febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie,vertij şi uşor edem al buzelor-remis, greaţă şi vomă, ageuzie (pierderea gustului) şi anosmie (pierderea mirosului) remise după patru zile, reacţie de tip anafilactic tratată de la primele semne şi care s-a remis imediat, amorţeli faciale şi furnicături, ambele remise în cele 15 minute de supraveghere postvaccinală).

abonare newsletter