Sănătate

Vaccinarea bătrânilor de peste 65 de ani, blocată la Cluj! Centrele de vârstnici, nemulțumite de ultimele decizii

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani din Cluj trebuie să mai aștepte până se vor putea vaccina contra COVID-19.

 

 


Centrele de bătrâni din județul Cluj au fost informate că nu există un număr suficient de doze de vaccin pentru a se imuniza. Ca urmare, unele centre au fost revoltate de faptul că astăzi au fost anunțate că din lipsa dozelor de vaccin, vârstnicii vor fi nevoiți să mai aștepte.

 


Explicația oferită de autorități constă în prioritatea persoanelor de peste 65 de ani care suferă de anumite boli cronice.

Ioan Butuza, administratorul unui centru de vârstnici, a fost informat că nu mai sunt vaccinuri și că trebuie asigurat un rapel persoanelor care s-au imunizat în prima etapă.


Toate centrele sunt așa, avem un grup unde scrie fiecare ce probleme are, sunt 50 de centre în situația asta. De la DSP Cluj ni s-a spus că se suspendă vaccinurile până se rezolvă probleme”, a declarat într-o intervenție la Digi24.ro

În județul Cluj există 43 de cămine de bătrâni ocupate aproape în procent de 100%. Vârstnicii așteaptă ca în perioada următoare să fie vaccinați.


De la începutul pandemiei, în județul Cluj au fost raportate mai multe focare de infecție cu COVID-19 la centre de vârstnici din Dezmir, Gilău și Câțcău.

 


Articol scris de Giorgiana Amarie

Ultimele Stiri
abonare newsletter