Sănătate

A șasea tranșă de vaccin anti-COVID ajunge luni în România. Peste 10.500 de doze, la Cluj

Luni soseşte în ţară a şasea tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, a 92.430 de doze. Vaccinurile vor veni pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

 

 


Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 a anunţat că soseşte în ţară a şasea tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech - 92.430 de doze. Dintre acestea, peste 10.500 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Distribuţie Cluj.

 


Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Vaccinurile vor ajunge luni pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

10.530 de doze de vaccin anti-COVID vor ajunge luni la Cluj

Dozele vor fi distribuite astfel:


- Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 35.100 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.530 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 9.360 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;
- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.

 


În centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Următoarea tranşă de vaccin ar urma să fie adusă în România marţi, 26 ianuarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.


Mai multe doze de vaccin, din 15 februarie

CNCAV aminteşte că pe 15 ianuarie a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie, menţionează sursa citată.

CITEȘTE ȘI

Peste 1.200 de doze de vaccin, irosite. Cele mai multe au fost la Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter