Sănătate

O vârstnică a așteptat CINCI ORE după ambulanță, pentru a fi transferată la UPU Cluj. A murit a doua zi, la spitalul Gherla.

O femeie din Sic a așteptat o ambulanță timp de 5 ore pentru a fi transferată la UPU Cluj. Vârstnica a murit a doua zi, la Spitalul Municipal Gherla.

 

 


O vârstnică din Sic a așteptat, la Spitalul Municipal Gherla, timp de cinci ore ca să fie preluată de o ambulanță și transferată la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj. Volumul mare de cereri de testare COVID ar cauza întârzierii ehipajului medical. 

 


În seara zilei de 10 ianuarie, femeia în vârstă de 76 de ani din Sic a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal din Gherla, deoarece acuza dureri abdominale. Femeia a fost transportată la spital în jurul orei 19, scrie Gherla Info.

Medicii din Gherla au luat decizia trimiterii la Unitatea de Primire Urgențe Cluj-Napoca, pentru mai multe investigații. Nepoata femeii a povestit pentru sursa citată că bunica sa ar fi fost ținută mai mult de cinci ore în containerul de la intrarea în spital, din cauză că nu sunt mașini disponibile pentru a o transfera, și că deși femeia acuza dureri, aceasta nu ar fi primit mai multă atenție din partea personalului medical. „Mi-au spus că o monitorizează pe camera video de supraveghere. Am cerut să-i dea măcar un calmant, au zis că nu se poate, iar doctorul a vorbit urât”.


Ambulanța a ajuns după cinci ore!

După ore de așteptare, femeia a fost preluată de ambulanță la miezul nopții și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj.

„De la spitalul din Gherla s-a solicitat efectuarea unei tomografii la cap”, a declarat Flavia Topan, purtătorul de cuvânt al UPU Cluj, pentru publicația citată.


„Femeii i s-au făcut investigații complete, dar nu s-a găsit nimic. A mai fost consultată la abdomen, unde acuza dureri, i s-a făcut un consult neurologic, consultație la chirurgie, i s-a făcut EKG, ecografie. Nu a rezultat nimic, dar exista suspiciunea unui accident vascular cerebral. Colaborarea cu femeia a fost mai dificilă, întrucât aceasta nu cunoștea bine limba română, dar cu ajutorul unui coleg vorbitor de limbă maghiară ne-am descurcat, astfel că pacienta a fost trimisă înapoi la Gherla, în stare stabilă, pentru monitorizare”.

Femeia a murit a doua zi, din cauza unui infarct

A doua zi dimineața, femeia a fost readusă la spitalul din Gherla, dar din păcate, a decedat după câteva ore, în urma unui infarct.


Monitorulcj.ro a încercat să obțină poziția Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj, însă managerul acestuia a declarat că se află în afara țării, direcționând jurnaliștii spre secretariat. La numărul de telefon indicat de acesta, jurnaliștii au sunat de mai multe ori, însă fără răspuns. 

Potrivit Gherla Info, cei de la Ambulanță au explicat situația cu care se confruntă: „Prioritate pentru noi au solicitările venite prin 112. Se știe de mult timp că avem echipaje foarte puține și cazuri tot mai multe. Ambulanța de la Gherla, cu doar două echipaje, face deplasări chiar și la 40 de kilometri distanță. Când ai două mașini plecate din oraș pentru cel puțin o oră, doamne ferește să se întâmple vreun accident grav, nu are cine să intervină. Peste toate se adaugă un nou fenomen, cel al solicitărilor pentru testare Covid, care se realizează în ambulanță și care durează și o oră, timp în care echipajul medical este imobilizat. În cazul de față, pacienta se afla la spital, unde avea parte de supraveghere medicală. De aceea a venit o ambulanță liberă abia după ce s-au rezolvat toate solicitările de pe teren, acestea sunt procedurile”.

CITEȘTE ȘI

Clinicile din Cluj rămân fără personal medical în plină criză de COVID-19? Angajaților din starea de urgență le „dispar” posturile!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter