Sănătate

Livrare record de medicament anti-COVID Favipiravir: peste 1 milion de tablete de FluGuard vor fi aduse în ţară de Terapia

Terapia va aduce în țară, pe 20 iauarie, peste 1 milion de tablete de FluGuard.

 

 


Terapia - o companie Sun Pharma anunță că la data de 20 ianuarie 2021 vor intra în țară aproximativ 1.125.000 de tablete de FluGuard (favipiravir), această nouă tranșă de medicament anti COVID-19 fiind cea mai mare cantitate pe care compania a livrat-o până în acest moment.

 


770.000 de tablete, aduse în țară începând cu octombrie 2020

Furnizarea acestei cantități importante de FluGuard care va intra în depozitele Alliance Healthcare, vine în completarea celor 770.000 de tablete pe care Terapia le-a adus în țară, în mai multe tranșe, începând cu luna octombrie 2020. Dozele anterioare au fost distribuite unităților spitalicesti, pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți cu forme ușoare și medii de COVID-19.

În plus, în prezent Terapia poartă discuții cu autoritățile pentru extinderea accesului la acest medicament pentru pacienții diagnosticați cu forme ușoare sau moderate de COVID-19 care sunt tratați în centrele ambulatorii precum și în cabinetele medicilor de familie.


„Suntem bucuroși că am reușit să contribuim în continuare la facilitarea accesului pacienților spitalizați cu COVID-19 la un tratament eficient împotriva virusului SARS-CoV-2. În acest moment purtam discuții cu autoritățile pentru a identifica varianta optimă de distribuire a acestui medicament pentru medicii de familie care tratează pacienții COVID-19 în centrele ambulatorii. Astfel, vom putea asigura accesul acestor pacienți la tratamentul oral cu FluGuard pentru tratarea simptomelor ușoare și moderate de COVID-19, la recomandarea medicului de familie", a declarat Dr. Dragoș Damian, CEO Terapia.

Deși în România a fost demarată campania națională de vaccinare împotriva COVID-19, numărul pacienților infectați cu noul coronavirus care necesită un tratament eficient este în continuare unul foarte ridicat. Pentru a acoperi această nevoie, Terapia - o companie Sun Pharma își va menține angajamentul și va continua să livreze lunar medicamentul esențial în tratarea formelor ușoare și moderate ale infecției cu virusul SARS-CoV-2, pentru a susține lupta împotriva COVID-19.


Favipiravir – antiviralul care a demonstrat eficacitate clinică împotriva COVID-19

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor diagnosticați cu coronavirus și este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum și în alte țări din zona asiatică.

După apariția COVID, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile. În același timp ameliorează și simptomele infecției provocate de SARS-Cov-2.


Despre Terapia

Terapia - o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente din România (Cegedim, IQVIA, unități, 2019; KeysFin, valoare, 2018). Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.

CITEȘTE ȘI

Terapia aduce în țară SINGURUL medicament anti-COVID19 cu DUBLU beneficiu: previne și tratează

 

abonare newsletter