Sănătate

Al doilea an pandemic, mai greu decât 2020? Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății

Al doilea an de pandemie COVID-19 ar putea fi mai greu decât 2020, din cauza noilor tulpini, care se răspândec cu rapiditate și violență.

 

 


 

Al doilea an al pandemiei de Covid-19 „ar putea fi chiar mai dur” decât primul, ținând cont de modul în care se răspândește noul coronavirus, în special în emisfera nordică, pe măsură ce intră în circulație variante tot mai contagioase, a avertizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters, citat de Digi24.


 

„Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei”, a declarat directorul OMS pentru urgenţe sanitare, Michael Ryan, în cadrul unui eveniment în social media.


5 milioane de cazuri noi, într-o săptămână

OMS informează că săptămâna trecută au fost înregistrate aproximativ cinci milioane de cazuri noi de coronavirus, după două săptămâni în care au fost raportate mai puține cazuri

„După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăți”, a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS.


CITEȘTE ȘI

Spitalele de copii, aproape pline de cazuri COVID19 după sărbători. Medic: „Am debutat anul cu 4 sau 5 copii pozitivi”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter