Sănătate

21.450 de doze au sosit luni la Cluj. Din 15 ianuarie se intră în a doua etapă de vaccinare

A patra tranșă de vaccin anti-COVID a ajuns luni dimineață în România. Din 15 ianuarie se intră în a doua etapă de vaccinare care vizează persoanele în vârstă și cu boli cronice.

 

 


 

 


150.000 de doze de vaccin au fost ajuns cu aeronavele pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara urmând să fie distribuite la Institutul Cantacuzino din Capitală și către centrele din țară.

 


La Cluj-Napoca, un transport cu 21.450 de doze de vaccin a aterizat în jurul orei 8:25 pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, fiind depozitate la Spitalul Militar de Urgență.

Câte persoane s-au vaccinat, la două săptămâni de la demararea campaniei?

Potrivit datelor puse la dispoziția centrului național de vaccinare de către Institutul Național de Sănătate Publică, duminică situația privind derularea campaniei de vaccinare era următoarea:


- Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 5.993.
- Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 108.294.

Un nou vaccin aprobat de UE

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a aprobat utilizarea celui de-al doilea vaccin împotriva noului coronavirus în statele membre, la recomandarea Agenției Europene pentru Medicamente.


Este vorba despre vaccinul produs de compania americană Moderna, care este mai ușor de utilizat în condițiile în care nu trebuie transportat la temperaturi atât de scăzute ca cel produs de Pfizer.

A doua etapă de vaccinare începe în 15 ianuarie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că autorităţile şi-au propus o accelerare a campaniei de vaccinare, având în vedere că aceasta a debutat înaintea termenului estimat în luna decembrie.

Gheorghiţă anunţă că după 15 ianuarie se intră în etapa a doua a vaccinării și va fi făcută publică lista cu bolile cronice care se pretează vaccinării. Acesta a menţionat că până pe data 15 ianuarie va fi dezvoltată a doua parte a modulului de programare care este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu vârsta peste 65 de ani şi cele cu boli cronice.

CITEȘTE ȘI

Aproape 6.500 de persoane s-au vaccinat la Cluj. Câte reacții adverse au fost?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter