Sănătate

Când începe a doua etapă a vaccinării? Peste 4 milioane de vârstnici și bolnavi cronici

A doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă după data de 15 ianuarie.

 

 


Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat, într-o conferință de presă, că a doua etapă a campaniei de vaccinare, ce vizează aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta de peste 60 de ani și bolnavi cronici, ar urma să înceapă după data de 15 ianuarie. Pentru începerea celei de-a treia etape, medicul Valeriu Gheorghiță vede începutul lunii aprilie ca „termen realist”.

 


„Estimăm că a doua etapă a vaccinării poate să înceapă după data de 15 ianuarie. A doua etapă va începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale - aproximativ 40.000 de persoane internate. Vaccinarea personalului se va face prin echipe mobile. Am dispus să se înceapă încă de acum obținerea consimțământului informat, inclusiv de la aparținători. Vorbim în a doua etapă de un total de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și bolnavi cronici. Estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care îl putem lua în calcul pentru începerea cele de-a treia etape. Acest lucru depinde și de ritmul de livrare al dozelor de vaccin, nu doar de ritmul de vaccinare”, a declarat Valeriu Ghorghiță.

150.000 de doze de vaccin ajung miercuri în țară

A doua tranşă importantă de vaccinuri anti-COVID, de 150.000 de doze, urmează să vină miercuri în România, urmând ca în toată luna ianuarie ţara noastră să primească 600.000 de vaccinuri.


„Pe 29 decembrie a venit următoarea tranşă de vaccinuri, de circa 140.000 de doze, iar mâine, pe 6 ianuarie, urmează a veni practic a doua tranşă importantă de vaccinuri, de circa 150.000 de doze. Din acest punct de vedere, conform calendarului de livrare, pentru toată luna ianuarie ar urma să primim circa 600.000 de doze, în tranşe săptămânale, la care se adaugă cele 150.000 de doze livrate până la sfârşitul lunii decembrie anul 2020”, a mai declarat Gheorghiţă.

CITEȘTE ȘI


Un spital din România vaccinează pe oricine dorește! Managerul a explicat de ce a luat această decizie

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter