Sănătate

Paturi COVID19, amenajate în Sala Polivalentă. În ce condiții?

Spitalul de campanie din Sala Polivalentă va fi reamenajat. Vor fi instalate paturi COVID-19, la nevoie.

 

 


Prefectura Cluj a asigurat rezerve în cazul în care nu vor mai fi locuri din spitalele COVID-19, pentru tratarea pacienților infectați. Astfel, Sala Polivalentă și spitalele non-COVID-19 din județ vor fi folosite în acest scop, la nevoie.

 


Pe lângă spitalele care tratează în prezent bolnavii de coronavirus, alte spitale, atât de stat, cât și private din județul Cluj vor deveni unități medicale suport COVID-19. Sala Polivalentă va avea un rol important în situația în care capacitatea maximă de locuri va fi depășită. Se vor instala acolo paturi pentru pacienții COVID-19.  

Sala Polivalentă a mai fost amenajată în acest scop, în primăvara anului 2020.


De ce nu a mai fost reamenajat spitalul de campanie din Sala Polivalentă?

În luna mai, autorităţile clujene au făcut recepţia spitalului de campanie cu 350 de paturi, amenajat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pentru pacienţii cu forme ușoare de coronavirus. Unitatea medicală urma să fie folosită doar în eventualitatea în care va fi nevoie de acest spațiu pentru a face față cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

La o lună de la recepția spitalului de campanie, edilul Emil Boc a anunțat că la Sala Polivalentă BT Arena urmau să fie reluate treptat activitățile sportive obișnuite, începând cu 10 iunie, fără ca vreun pacient să fi călcat vreodată acolo.


Potrivit prefectului Mircea Abrudean, spitalul de campanie din Sala Polivalentă nu a mai fost reamenajat deoarece acesta era prevăzut pentru tratarea pacienților asimptomatici și a cazurilor ușoare, care, conform prevederilor din prezent, rămân în izolare la domiciliu.

CITEȘTE ȘI:


De ce nu va fi reamenajat spitalul de campanie în Sala Polivalentă? Explicația prefectului

 

Sala Polivalentă şi Cluj Arena vor fi transformate în spitale de campanie dacă este cazul

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter