Sănătate

Primele doze de vaccin anti-COVID19 vor fi aduse la Cluj din Belgia, cu camioanele pe șosea

Prima tranșă de vaccin va fi adusă la Cluj și încă 6 orașe din România, unde există condiții corespunzătoare pentru depozitarea sa.

 

 


 

Primul ser anti-COVID-19 de la Pfizer va fi adus, cel mai probabil, direct în Cluj-Napoca și în cele șase centre regionale de vaccinare, scrie ProTv.


 

Pentru că vaccinul trebuie depozitat la minut 70 de grade Celsius s-au ales câteva locații în România în care există condiții corespunzătoare pentru depozitarea primei tranșe.


Așadar, vaccinul va ajunge în spitalele militare din Cluj, Timișoara, Brașov, Craiova, Iași, Constanța și în București la Institutul Cantacuzino.

Dozele de vaccin nu va fi adus în țară cu avionul, ci pe șosea cu camioanele în containere cu gheață carbonică.


În cele șapte locații din România vor exista congelatoare speciale în care va fi depozitat vaccinul. Unele dintre ele sunt instalate deja la instituțiile menționate, iar altele vor fi instalate în curând. Într-un congelator de acest fel se pot depozita 200.000 doze de vaccin.

„De la nivelul centrelor regionale vor fi transportate fie în cutii cu gheaţă carbonică, fie la o temperatură de 2 grade. Acest vaccin are o stabilitate relativ bună pe o perioadă de 5 zile, la o temperatură de 5 grade″, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.


Pentru a ajunge în centrele de vaccinare de la mare distanță de instituțiile în care se depozitează și a se menține intact, vaccinul va fi trimis în cutii de gheață carbonică.

Într-o cutie încap 975 de doze de vaccin și pot fi menținute astfel pe o perioadă de 15 zile, cu condiția că gheața se schimba odată la 5 zile.

CITEȘTE ȘI:

Raed Arafat a anunțat ce restricții vor avea românii de Crăciun și Revelion

 

Primele intervenții ale unei tinere cu Ambulanța Cluj. „Am văzut cazuri care m-au marcat sufletește”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter