Actualitate

Raed Arafat a anunțat ce restricții vor avea românii de Crăciun și Revelion

Raed Arafat a anunțat că starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Românii vor petrece astfel Crăciunul și Revelionul după reguli stricte.

 

 


România va fi în stare de alertă de sărbători, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi organizate petreceri, baluri sau alte tradiții respectate de-a lungul anilor. Nu vor fi organizate petreceri în stradă în noaptea dintre ani și nici focuri de artifici care ar putea aduce un număr mare de oameni într-un singur punct.

 


„De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți”, a spus Arafat.

Raed Arafat a anunțat că pârtiile de schi de la munte vor rămâne deschise, dar regulile din starea de alertă trebuie respectate în continuare.


Întrebat ce se va întâmpla totuși de revelion, dacă românii vor putea ieși măcar în fața casei sau a blocului, secretarul de stat a răspuns: „Toate limitarile care au fost pana acum raman mai departe - petreceri in strada, nu. Partiile sunt deschise dar respectand toate regulile care se aplica in jurul lor, la restaurante, hoteluri, distantarea fizică”.

Ce reguli vor fi de Crăciun și Revelion în timpul pandemiei de COVID-19

- Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
- Se menținere interdicția de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
- De asemenea, rămâne în vigoare interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.
- Interdicțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise rămân în vigoare, cu unele excepții.

Ultimele Stiri
abonare newsletter