Sănătate

Săptămâna viitoare se va aviza înființarea centrelor de vaccinare. Gheorghiță: „Ne dorim o simulare la nivel național pentru a identifica eventualele disfuncționalități”

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că săptămâna viitoare va fi avizată înfiinţarea centrelor de vaccinare.

 

 


"Faţă de ziua precedentă numărul centrelor de vaccinare a fost crescut. (...) A crescut nevoia centrelor de vaccinare, nu semnificativ. De pildă, dacă ieri vorbeam de aproape 302 centre de vaccinare în unităţi sanitare, astăzi vorbim de circa 350. Pentru restul categoriilor populaţiei, dacă ieri vorbeam de 597 de centre, astăzi vorbim în jur de 700 de centre. În ceea ce priveşte centrele mobile de vaccinare, acele caravane mobile, în momentul de faţă avem o nevoie estimată de circa 80 de caravane mobile. Sunt lucruri care se află în dinamică", a spus medicul militar, la Digi 24.

 


Centrele de vaccinare vor primi avizul săptămâna viitoare

Potrivit acestuia, în cursul săptămânii viitoare se va aviza înfiinţarea centrelor de vaccinare, dar aprobarea de funcţionare va fi elaborată atunci când centrele vor fi echipate complet.

„Decizia de avizare şi de organizare a unui centru de vaccinare putem săptămâna viitoare să o emitem având în vedere faptul că în această săptămână ne propunem să iasă un ordin comun de ministru care prevede înfiinţarea, organizarea şi avizarea acestor centre de vaccinare, precum şi desemnarea centrului naţional de stocare - Institutul Cantacuzino şi a celor şase centre regionale de stocare a vaccinului la nivel naţional”, a explicat Gheorghiţă.


El a afirmat că în cea de-a treia săptămână a lunii decembrie ar putea fi realizată o simulare naţională în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID.

„Ne dorim, sper să şi reuşim, un exerciţiu naţional de simulare la nivel naţional în care să identificăm, să învăţăm de fapt, din tot acest lanţ logistic - de la recepţia vaccinurilor, stocare, distribuţie, organizarea centrelor de vaccinare, să avem această simulare la nivel naţional pentru a identifica eventualele disfuncţionalităţi şi pentru a le corecta din timp aşa încât la momentul începerii efective a activităţilor de vaccinare lucrurile să se desfăşoare fără întrerupere. Ne dorim ca înainte de sărbătorile de iarnă, în cea de-a treia săptămână din decembrie, să putem fi capabili să facem această simulare naţională”, a arătat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.


CITEȘTE ȘI:

Care sunt simptomele care indică o formă GRAVĂ de COVID19?

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter