Sănătate

200.000 euro pentru containerele modulare la spitalele din Cluj! Prefect: „Am beneficiat de cele mai multe din țară” FOTO

Pentru a aduce în spitalele din Cluj containere modulare pentru realizarea triajului epidemiologic s-a investit suma de 200.000 de euro. Încă patru astfel de containere au ajuns în unitățile medicale din județ.

 

 


Patru containere modulare pentru triajul epidemiologic, în contextul pandemiei de COVID-19, au fost aduse și instalate la Cluj astăzi, 9 decembrie.

 


Două dintre cele patru containere au fost instalate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, unul la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca și unul la Spitalul Orășenesc Huedin.

Containerele modulare vor fi utilizate atât pentru triajul epidemiologic, cât și pentru consultarea pacienților COVID-19. Totodată, containerele vor constitui zone tampon.


„Astăzi, în prezența domnului Gheorghe Alecsei, președintele Administrației Naționale pentru Rezerve de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS), precum și a domnului director general Călin Almășan, am asistat la instalarea a încă 2 containere la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, care vor ajuta la triajul epidemiologic, vor constitui zone tampon sau vor ajuta la consultarea pacienților COVID-19. De asemenea, 1 container a fost dus la Spitalul Clinic CF - Cluj-Napoca și 1 container la Spitalul Orășenesc Huedin.

Doresc să-i mulțumesc domnului președinte pentru sprijinul acordat, este cu adevărat important și se simte, cu siguranță, ce înseamnă un astfel de container pentru activitatea zilnică din spitale”, a anunțat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.


Un singur container modular costă 10.000 de euro. Suma totală, a celor 20 de containere pe care le are Clujul în momentul de față, ajunge la 200.000 euro.

Containerele au fost aduse la spitalele din Cluj pentru combaterea virusului COVID-19 și vor rămâne în proprietate ISU Cluj. Astfel, ele vor putea fi utilizate oricând este nevoie.


„Până în prezent, județul Cluj a beneficiat de cel mai mare număr de astfel de containere din rezerva de stat din țară”, a mai adăugat prefectul.

Dezinfecția și amenajarea corespunzătoare a containerelor modulare va fi asigurată de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. Spitalele beneficiare vor asigura echipamente de încălzire (precum caloriferele) pentru o bună funcționare a containerelor modulare.

CITEȘTE ȘI:

Clujenii se vor putea vaccina anti-COVID-19 în 30 de centre: „Vor fi amenajate în săli de sport și spitale”

 

COVID19 nu dispare atât de ușor! Simptomele, resimțite și după ȘASE SĂPTĂMÂNI la unul din trei cazuri

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter