Sănătate

1 milion de doze de vaccin anti-COVID19 la începutul anului 2021. Iohannis: „Vaccinarea este voluntară, sigură și eficientă”

Dozele de vaccin anti-COVID-19 vor ajunge în țară la începutul anului viitor. Președintele spune că vaccinarea va fi voluntară, sigură și eficientă.

 

 


Prima tranșă de vaccin anti-COVID-19 va ajunge la noi în țară la începutul anului 2021. În România, pentru început, vor exista 1 milion de doze de vaccin pentru combaterea virusului.

 


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„În şedinţa extraordinară a CSAT, a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puţin câteva luni de zile”, a spus şeful statului, după ce a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID-19.


El a arătat că este foarte posibil ca, la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranşă de vaccin, adică aproximativ 1 milion de doze.

Potrivit şefului statului, strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus este „foarte bine lucrată”.


„Această strategie prevede paşii care se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie şi foarte multe alte detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului, pe larg, mâine, în cadrul unei conferinţe de presă care va fi organizată la Guvern. Sunt foarte multe lucruri şi în săptămânile şi lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar şi pentru publicul specializat, va exista inclusiv un site dedicat, unde cei dornici de informaţii suplimentare, verificate, vor putea să vadă ce se întâmplă”, a explicat Iohannis.

Preşedintele a spus că în prima etapă se vor vaccina personalul medical şi persoanele din grupe de risc. Iohannis a adăugat că tipurile de vaccin anti-COVID aflate în curs de aprobare sunt sigure, eficiente şi la cel mai înalt standard european.


„Vaccinarea este voluntară. Vaccinarea este sigură. Vaccinarea este eficientă. Vaccinarea se face planificat”, a transmis el.

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată, vineri, la Palatul Victoria, de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi Florentina Furtunescu, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

CITEȘTE ȘI:

Vaccin anti-COVID19. Toate statele din UE vor avea acces egal la dozele de vaccin când acestea vor fi disponibile

 

abonare newsletter