Sănătate

Medicii, îngrijorați de evoluția coronavirusului. Au fost identificate simptome NOI

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu noul coronavirus sunt febra, tusea seacă și oboseala, însă tot mai multe persoane se plâng și de alte probleme de sănătate, care sunt din ce în ce mai neobișnuite.

 

 


Infecția cu noul coronavirus se manifestă în diferite moduri, însă cele mai multe persoane dezvoltă o formă ușoară ori moderată a bolii, care se manifestă printr-o febră mai mare de 38 de grade Celsius, tuse seacă și oboseală.

 


În alte cazuri, însă, noul coronavirus se manifestă prin apariția problemelor de respirație, pierderea apetitului, oboseală extremă și chiar apariția senzației de căldură extremă ori temperatură.

Noi simptome în cazul infectării cu COVID19

Printre simptomele atipice ale infecției cu noul coronavirus se numără și degetele covid, acele leziuni apărute la nivelul degetelor. Unele persoane infectate cu COVID19 au experimentat, de asemenea, și dureri testiculare și o senzație ciudată pe piele.


În ultima vreme, însă, unii dintre bolnavi au prezentat stări de confuzie mentală.

Totuși, experții de sănătate din Marea Britanie recomandă ca odată ce experimentezi anumite simptome, precum pierderea mirosului și a gustului, o tuse care debutează brusc, precum și febră, să te izolezi.
Infecția cu noul coronavirus poate fi indicată, potrivit ultimelor date, de nevoia de a merge la baie mai des:


„Problemele digestive și modificările obiceiurilor intestinale, precum apariția scaunelor moi ori mersul frecvent la baie, pot indica că ai contractat virusul SARS-CoV-2”, atrage atenția dr. Diana Gall, potrivit Mirror.

Cercetătorii de la Harvard Medical School au pus pe seama infecției cu noul coronavirus și durerile testiculare. Un bărbat de 42 de ani a ajuns la spital cu dureri crunte, iar două zile mai târziu, el a fost depistat pozitiv cu COVID19.


Potrivit experților în sănătate, perioada de incubație, adică intervalul curpins între momentul infectării și cel al apariției bolii este de până la 14 zile. Durata medie de apariție a simptomelor este de cinci zile.

CITEȘTE ȘI:

Noul tratament împotriva COVID19 a intrat în studii clinice în România

 

 

Mulți pacienți COVID19, în special tineri, ajung de acasă la spital în stare gravă. Medic:„Două treimi din plămâni sunt distruse”

 

 

 

 

abonare newsletter