Sănătate

Angajații din „funcții înalte” vor fi în prima etapă de vaccinare anti-COVID19. Ultimii care vor primi vaccinul sunt cei din „populația generală”

Angajații din Guvern vor fi primele persoane vaccinate împotriva COVID-19, iar populația generală va rămâne în ultimă fază.

angajatii-din-functii-inalte-vor-fi-in-prima-etapa-de-vaccinare-anti-covid19-ultimii-care-vor-primi-vaccinul-sunt-cei-din-populatia-generala angajatii-din-functii-inalte-vor-fi-in-prima-etapa-de-vaccinare-anti-covid19-ultimii-care-vor-primi-vaccinul-sunt-cei-din-populatia-generala

 

 


Ministrul Sănătății a trimis o circulară către toate ministrele din Guvern, prin care fiecare insituție să facă liste cu angajații care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului. Vaccinul va apărea în România la finalul lunii decembrie.

În circulară scrie că vaccinarea anti-COVID-19 se va desfășura în etape. În prima fază vor fi imunizate mai multe categorii de bugetari, în timp ce „în ultima etapă va fi vaccinată populația generală”, potrivit Digi24, care a obținut documentul care a fost trimis către ministrul Transporturilor, Lucian Bode.


Categoriile de personal care vor avea prioritate sunt: 

-personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private
-personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică (militarii, angajații Poștei, CFR etc)
-personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor
-persoanele peste 18 ani vulnerabile (vâstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice)
-În document este subliniat faptul că populația generală va fi vaccinată în ultima etapă.

Nu se știe nimic concret despre campania de vaccinare

Despre campania de vaccinare autoritățile nu au făcut multe declarații clare. Subiectul a fost dezbătut, marți, la palatul Cotroceni, unde Klaus Iohannis i-a convocat pe specialiștii în sănătate publică. 


Vaccinul Pfizer va ajunge în România la finalul lunii decembrie. Acesta va fi depozitat la Institutul Cantacuzino, care este singurul ce dispune de infrastructura necesară condițiilor speciale de temperatură și stocare a vaccinului, și va fi distribuit apoi în țară cu ajutorul Armatei. 

Nu se știe modul în care va fi distribuit mai departe, când va ajunge la populația generală, care nu deține funcții înalte în statul român. De asemenea, nu se știe cum vor fi stabilite persoanele „vulnerabile”.


CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană vrea 405 de milioane de doze din potențialul vaccin anti-COVID19

Un nou vaccin anti-COVID-19. Compania Moderna a anunțat o eficiență aproape de 95%

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter