Sănătate

Comisia Europeană vrea 405 de milioane de doze din potențialul vaccin anti-COVID19

Comisia Europeană vrea să rezerve 405 de milioane de doze din potențialul vaccin împotriva COVID-19 realizat de compania americană Moderna.

comisia-europeana-vrea-405-milioane-de-doze-din-potentialul-vaccin-anti-covid19 comisia-europeana-vrea-405-milioane-de-doze-din-potentialul-vaccin-anti-covid19

 

 


Comisia Europeană va autoriza marţi un acord cu compania CureVac pentru rezervarea a 405 milioane de doze din potenţialul său vaccin împotriva COVID-19, a anunţat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

Şefa executivului comunitar şi-a exprimat speranţa că în curând se va ajunge la un acord şi cu compania Moderna pentru vaccinul său anti-COVID-19.

Moderna a anunţat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are eficacitate de 94,5%, conform datelor testelor clinice din faza a treia.

20 de milioane de doze de vaccin vor fi produse anul acesta

Este al doilea vaccin produs de o societate farmaceutică din SUA care prezintă un rezultat încurajator, după cel al companiei Pfizer, realizat în cooperare cu compania germană BioNTech şi care a avut o eficacitate de peste 90% în testele clinice.

Compania Moderna are în vedere să producă anul acesta circa 20 de milioane de doze de vaccin şi între 500 de milioane şi un miliard de doze anul viitor în unităţile proprii şi în cele create prin parteneriate în SUA, Elveţia şi Spania.


CITEȘTE ȘI:

Un nou vaccin anti-COVID-19. Compania Moderna a anunțat o eficiență aproape de 95%

Ultimele Stiri
abonare newsletter