Sănătate

73,25% dintre pacienții COVID19 intubați și ventilați mecanic la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca au decedat

La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca au supraviețuit doar 23 pacienți infectați cu COVID-19 care au fost intubați și ventilat mecanic.

73,25% dintre pacienții intubați la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca au decedat 73,25% dintre pacienții intubați la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca au decedat

 

 


Spitalul de Boli Infecțioase este cea mai importantă unitate care tratează pacienți infectați cu COVID-19 în Cluj-Napoca. De la începutul pandemiei, zilnic ajung câteva zeci de bolnavi pe zi care sunt consultați și internați.

Valul doi al pandemiei a supraaglomerat saloanele și tot mai mulți pacienți au ajuns în stare critică, unii dintre ei fiind chiar intubați și ventilați mecanic.


În urma unei solicitări făcute de Monitorul de Cluj, oficialii Spitalului de Boli Infecțioase ne-au prezentat rata de mortalitate a persoanelor care ajung să fie intubate sau internate la ATI.

În perioada 21.03-14.11.2020, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase au fost externați 216 pacienți de la Terapie Intensivă din care 74 decedați cu o rată a mortalității de 34,25%.


Situația celor intubați și ventilați mecanic este și mai dramatică pentru în intervalul de timp menționat mai sus au fost înregistrate 63 de decese la cei 86 de pacienți intubați și ventilați rata de mortalitate fiind de 73,25% la această categorie.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter