Sănătate

O profesoară din Cluj încă predă, chiar dacă se află în stadiul patru de cancer. „Uit de mine, de durere, de greață, de rău. Sunt acolo pentru elevi”

O profesoară dedicată din Cluj, încă predă online elevilor săi, deși se află în stadiul patru de cancer.

 

 


Deși este bolnavă de cancer și se află în stadiul patru al bolii, o profesoară din Cluj, Simona Hanca, încă le predă online elevilor ei, conform edupedu.ro.

 


În fiecare zi, profesoara se ridică pentru a-și preda ora de informatică elevilor de la un liceu din Cluj. Aceștia o ascultă cu atenție pe platforma online pe care își desfășoară activitatea și totul decurge ca o oră normală de informatică.

În vârstă de 53 de ani, Simona Hanca, își predă materia de 25 de ani, iar în prezent are 18 ore pe săptămână. Chiar dacă se află într-un stadiu dezastruos al bolii, profesoara continuă să predea pentru elevii săi, lucru care o face chiar să uite de propriile probleme.


„Asta mă motivează. Uit de mine, de durere, de greață, de rău. Sunt acolo pentru elevi, asta am făcut o viață întreagă, e ceea ce iubesc”, a spus Simona Hancea, potrivit aceleași surse.

În unele zile, profesoara spune că nu reușește să se ridice din pat. În acele clipe, soțul său cu care are o relație de 32 de ani, este acolo pentru ea. Începând prin a fi colegi de facultate, acum își împart și momentele de suferință.


„Muream demult dacă nu era el. El e sufletul meu și mă ține în viață. Mă ia în brațe când mi-e rău, mă duce, mă spală, nu vă puteți imagina ce ajung să facă doi soți în ani de zile. Și cum suferința asta se transmite. El e sprijinul meu. El și Andra, fiica mea”, a adăugat profesoara.

Operațiile și tratamentul, plus costurile de spitalizare, ajung la suma de 42.500 euro, ca mai apoi sa fie efectuate în afara României. De această sumă enormă are nevoie Simona Hanca.


Dacă doriți să o sprijiniți, puteți face donații pe numele Simona Hanca în următoarele conturi:

CONT LEI: RO90BTRL01301201914477XX
CONT EUR: RO52BTRL06604201914477XX

Se poate dona și pe facebook, accesând pagina „Împreună pentru Simona Hanca/ Together for Simona”

Sursă foto: edupedu.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter