Sănătate

CRIZĂ de Remdesivir. Medicamentul vital pentru bolnavii de COVID19 nu se mai găsește în mai multe spitale din țară!

Este criză de Remdesivir. În mai multe spitale din țară nu se mai găsește medicamentul vital pentru bolnavii de coronavirus.

CRIZĂ de Remdesivir. Medicamentul vital pentru bolnavii de COVID19 nu se mai găsește în mai multe spitale din țară! CRIZĂ de Remdesivir. Medicamentul vital pentru bolnavii de COVID19 nu se mai găsește în mai multe spitale din țară!

 

 


Este criză de Remdesivir. Medicamentul vital pentru bolnavii de COVID19 nu se mai găsește în mai multe spitale din România. Reprezentanții unităților medicale se plâng că mai au doar câteva doze și au cerut urgent să primească noi stocuri.

 


Criză de Remdesivir în spitalele românești

La Spitalul Minicipal din Oradea, dozele de Remdesivir ajung doar pentru câțiva pacienți, în timp ce managerii spitalelor din Galați au atenționat conducerea că mai au doze de Remdesivir doar pentru cel mult o săptămână, în condițiile în care secțiile de ATI sunt pline.

Și în Caraș-Severin situația este critică. Medicii se mai pot baza doar pe 34 de doze, în condițțile în care necesarul ar fi peste 1.140 de unități pe lună. În județul Argeș mai sunt 38 de doze de Remdesivir disponibile în acest moment.


La spitalul din Târgu-Jiu mai sunt doar 16 unități. În ciuda apelurilor disperate, premierul Ludovic Orbamn asigură că România are suficiente doze de Remdesivir.

„Acest medicament există. După informațiile pe care le am, da. Sunt suficiente doze. Faptul că sunt unii președinți de Consilii Județene care spun că nu există Remdesivir, ar trebui să vă uitați cine sunt acești președinți și dacă nu cumva au altă culoare decât culoarea politică a noastră”, a spus Ludovic Orban.


Criză de Remdesivir în Europa

Mai multe state europene s-au confruntat cu o criză de Remdesivir în luna octombrie, iar atunci, ministrul Sănătății a declarat că România are 4.000 de doze de Remdesivir în depozite:

„La începutul lunii iulie noi am folosit în terapie Remdesivir, 11.892 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol, la diferite cazuri selectate pe anumite criterii, pe care medicul curent îl acceptă pentru pacientul respectiv. Este un tratament care se dă pentru cinci zile. Dar nu trebuie să-l vedem ca pe un element salvator. (...) Avem vreo cinci antivirale care se dau în acest moment”, a declarat Nelu Tătaru atunci.


Studiile au relevat că Remdesivirul reduce durata de spitalizare în cazurile severe de infectare cu noul coronavirus. Acest antiviral și steroidul Dexametazonă sunt singurele medicamente autorizate de UE pentru tratarea COVID-19. Ambele i-au fost administrate și președintelui american Donald Trump, împreună cu un medicament experimental pe bază de anticorpi.

CITEȘTE ȘI:

CRIZĂ de Remdesivir. Mai multe state europene se confruntă cu stocuri INSUFICIENTE în timp ce cazurile de Covid-19 cresc. În ce situație se află România?

 

 

Noi doze de Remdesivir vor fi împărțite statelor membre ale Uniunii Europene

 

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter