Sănătate

Pacient internat la Spitalul de Infecțioase Cluj, trage un semnal de alarmă. „Experiența proprie cu COVID19 bate orice afirmație contrarie”

Un bistrițean internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, a tras un semnal de alarmă pentru toți cei care au dubii în legătură cu existența virusului COVID19.

 Pacient internat la Spitalul de Infecțioase Cluj, trage un semnal de alarmă. „Experiența proprie cu COVID19 bate orice afirmație contrarie” Pacient internat la Spitalul de Infecțioase Cluj, trage un semnal de alarmă. „Experiența proprie cu COVID19 bate orice afirmație contrarie”



Astfel, Iustin Moldovan, pacientul infectat cu noul coronavirus, și-a expus experiența proprie pe Facebook.

 


Chiar dacă la început și el considera că are doar o gripă, situația i s-a agravat și a ajuns să trăiască pe pielea sa momente de groază.

Bărbatul spune că nu a mai întâlnit niciodată o asemenea „gripă”:


„Pot să vă confirm că realitatea mea, experiența proprie bate orice postare sau comentariu. Sunt pozitiv de marți. Din inconștiență doar de marți. (...), din 26 Octombrie sunt izolat, acasă. Dar am zis și eu că e «doar» o gripă. Doar că n-am avut niciodată așa o gripă. Și nu cunosc pe nimeni care să fi avut simptome de-astea de gripă cum am avut eu (tot așa cum nu au nici alții cunoștințe pozitive SARS-COV).”

Iustin Moldovan a resimțit numeroase simptome COVID19. Printre acestea se numără febra, frisoanele, moleșeala, epuizarea maximă, tusea seacă și oboseala cronică, fără alte afecțiuni asociate.


Când medicii i-au spus că are o formă ușoară, bistrițeanul a rămas complet surprins.

„Niste oameni faini de la Infecțioase Cluj m-au evaluat săptămâna asta și am fost încadrat la forma ușoară. Am râs inițial. Am zis că e o glumă bună. Dar așteptând în salon rezultatele testelor, am văzut ce înseamnă formele medii: oameni confirmați de o zi-două, cu o simptomatologie mai «slabă» decât a mea, ajunși cu diverse forme de insuficiențe respiratorii, până la cianotici. Mă urmărește gândul despre cum or fi ăia cu formele grave...”, a scris Iuliu în postarea de pe Facebook.


Pacientul dorește să transmită un semnal de alarmă pentru ceilalți oameni și să le reamintească faptul că trebuie să ne gândim și la alții, nu doar la propria persoană.

„Dacă am înțelege odată că nu trăim doar pentru noi ci mai ales pentru alții, nu am mai avea atâtea dispute și discuții. Poartă mască. Stai acasă dacă ai simptome «chiar și de o simplă răceală/gripă». Testează-te. Și mai gândește-te și la alții. Poate n-o fi atât de important pentru tine. Dar pentru cei «mai slabi» decat tine poate fi însă mai greu. Mult mai greu...”, a adăugat Iuliu Moldovan.


CITEȘTE ȘI:

Un pacient cu Covid-19 a fugit din spital! S-a ales cu dosar penal

 

VIDEO. Cum sunt trataţi bolnavii care luptă cu Covid-19. Imagini dintr-o clinică pentru bolnavii cu Coronavirus. IMAGINI ȘOCANTE

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter