Sănătate

43.000 de teste COVID19 vor fi distribuite în unitățile de primiri urgențe în această săptămână

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că, începând de joi, vor fi distribuite în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor testele rapide pentru depistarea COVID-19.

43000-de-teste-covid19-vor-fi-distribuite-in-unitatile-de-primiri-urgente-in-aceasta-saptamana 43000-de-teste-covid19-vor-fi-distribuite-in-unitatile-de-primiri-urgente-in-aceasta-saptamana

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus că în primă fază vor fi distribuite 43.000 de teste COVID-19 în unitățile de primiri urgențe.

„Aceste teste sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum am menţionat, un barometru foarte important este prezenţa şi formatarea unităţilor de primiri urgenţe. Aceste 43.000 de teste, în primă fază, vor fi distribuite unităţilor de primiri urgenţe, tocmai pentru a decolmata aceste unităţi de primiri urgenţe şi a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie. În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija către unităţile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ, îl putem dirija către cele care tratează patologia non-COVID”, a declarat Ministrul Sănătății într-o conferință de presă.


Teste COVID-19 în valoare de 100 de milioane de euro

În această săptămână vor fi distribuite testele în unități de primiri urgențe. La nivelul Comisiei Europene s-au achiziționat teste păentru țările membre în valoare de 100 de milioane de euro, spune Ministru Sănătății.

„Avem în această săptămână, cred că pe 5, vor fi distribuite, pe 5 sau 6, vor fi distribuite în unităţile de primiri urgenţe, iar săptămâna următoare avem în evaluare şi achiziţionarea a încă un milion astfel de teste pentru a putea dirija. După cum ştiţi, la nivelul Comisiei Europene s-au achiziţionat şi se achiziţionează în continuare aceste teste pentru ţările membre în valoare de 100 milioane de euro", a spus ministrul Nelu Tătaru.


CITEȘTE ȘI:

România va intra mai mult ca sigur în STARE DE URGENȚĂ. O nouă carantină?

Ultimele Stiri
abonare newsletter